Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze zrobionego jednego słoika 900 ml rydzów w sosie własnym zrobiłam trzy bardzo smaczne potrawy. Zrobiłam farsz do kotletów mielonych, do policzków wieprzowych a z pozostałego farszu ugotowałam na wywarze z rydzów sos, którego smaku nie będę opisywała :) Po prostu pyszny sos :)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 8844
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 8844
Składniki
Wymyte i pokrojone w kostkę cebule, paprykę i rydze smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem do miękkości.
Do garnczka wlewamy wywar ze słoika po rydzach i 2 szklanki wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, łyżkę kostki rosołowej i zagotowujemy.
Faszerowane policzki, podsmażone.
Gdy smażące się składniki na patelni są już miękkie to dokładamy je do gotującego się wywaru na sos i dodajemy ser Mozzarella. Całą zawartość w garnku ciągle mieszamy do widocznego roztopienia się sera, doprawiamy solą i przyprawami do smaku. Gdy ser w sosie rozpuści się i smak sosu będzie nam odpowiadał, to dodajemy wcześniej zrobione policzki wieprzowe, dodajemy 1 łyżkę śmietany i doprowadzamy do zagotowania się sosu, sosu niczym nie zagęszczamy gdyż zgęstnieje od roztopionego sera.
W między czasie gotujemy kluski Spaetzle według instrukcji na opakowaniu.
Podajemy kluski na talerzu polane gęstym sosem rydzowym z policzkiem wieprzowym pokrojonym w plasterki. Smacznego!!!