Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś tradycyjnego, czyli przepis na kluski nadziewane kaszanką. Najlepiej smakują świeżo ugotowane i podawane ze śmietaną lub masełkiem. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2757
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2757
Składniki
• Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie • Po ugotowaniu odcedzamy z wody, przeciskamy przez prasę, dodajemy masło i pozostawiamy do wystudzenia • Następnie do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i dokładnie wyrabiamy ciasto • Cebule kroimy w kostkę do uzyskania złocistego koloru, dodajemy kaszankę
• Całość smażymy kilka minut • Z gotowego ciasta ręcznie formujemy placuszki, na środek wykładamy kaszankowy farsz, zlepiamy brzegi a następnie formujemy okrągłe kluseczki • Tak przygotowane kluski gotujemy przez około 4-5 minut