Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś tradycyjnego, czyli przepis na kluski nadziewane kaszanką. Najlepiej smakują świeżo ugotowane i podawane ze śmietaną lub masełkiem. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3511
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2594
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3511
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2594
Składniki
• Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie • Po ugotowaniu odcedzamy z wody, przeciskamy przez prasę, dodajemy masło i pozostawiamy do wystudzenia • Następnie do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i dokładnie wyrabiamy ciasto • Cebule kroimy w kostkę do uzyskania złocistego koloru, dodajemy kaszankę
• Całość smażymy kilka minut • Z gotowego ciasta ręcznie formujemy placuszki, na środek wykładamy kaszankowy farsz, zlepiamy brzegi a następnie formujemy okrągłe kluseczki • Tak przygotowane kluski gotujemy przez około 4-5 minut