Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś tradycyjnego, czyli przepis na kluski nadziewane kaszanką. Najlepiej smakują świeżo ugotowane i podawane ze śmietaną lub masełkiem. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119141
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8886
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3213
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2945
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119141
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8886
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3213
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2945
Składniki
• Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie • Po ugotowaniu odcedzamy z wody, przeciskamy przez prasę, dodajemy masło i pozostawiamy do wystudzenia • Następnie do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i dokładnie wyrabiamy ciasto • Cebule kroimy w kostkę do uzyskania złocistego koloru, dodajemy kaszankę
• Całość smażymy kilka minut • Z gotowego ciasta ręcznie formujemy placuszki, na środek wykładamy kaszankowy farsz, zlepiamy brzegi a następnie formujemy okrągłe kluseczki • Tak przygotowane kluski gotujemy przez około 4-5 minut