Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, zdrowe i sycące kluski :-) można je zajadać jako dodatek do sosów, mięs, ryb. Ja podałam je z bigosem. Pycha :-)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 150
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7590
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 205
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 211
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 150
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7590
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 205
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 211
Składniki
Kaszę należy wsypać do garnka i prażyć kilka min. na małym ogniu aż zacznie pachnieć. Wypłukać ją na sitku i zalać w garnku osoloną wodą. Gotowac na małym ogniu ok. 15 min. do momentu aż kasza wciągnie całą wodę i będzie miękka (jeśli wody bedzie za mało, należy dolac odrobinkę). Lekko przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć, wymieszać z kaszą. Dodać pozostałe składniki i połączyć do uzyskania gęstej, kleistej masy. Jelsi masa jest rzadka, można dodać jeszcze troche mąki.
W garnku zagotować osoloną wodę i wrzucać do niej kluski (pół łyżki ciasta). Gotować na małym ogniu ok. 5 min, od wypłynięcia. Smacznego :-)