Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne pulpety.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52506
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52506
Składniki
Przygotowanie: Knedle: Zmielony ser wymieszać z bułką tartą. Wlać roztopione masło, cukier i jajka. Posolić i wymieszać dokładnie. Formować kulki, moczyć w mące i zagotować w osolonej wodzie. Pulpety: Wątróbkę mielimy, z kawałkiem słoniny. Dodajemy bułkę tartą, jajka, pokrojona zieloną pietruszkę i przyprawy. Formujemy w pulpeciki i gotujemy w wodzie lub rosole 3 minuty. Surówka z groszku: Groszek mieszamy z kremem chrzanowym.