Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i smacznie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 87
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 87
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Wykonanie: Bułki połamać, zalać gorącym mlekiem i odstawić następnie odsączyć. Wątróbkę oczyścić z błonek i posiekać. Wędzonkę podsmażyć razem z cebulą, odlać tłuszcz a skwarki włożyć do odciśniętych bułek. Dodać jajka, wątróbkę, przyprawy do smaku i w razie potrzeby dosypać bułki tartej tyle aby knedle były dobrze zwarte.
Na stolnicy posypanej mąką formować knedle, wrzucać na osolony wrzątek, i uważać żeby się nie rozpadły. Gotować około 10 minut, wyłożyć na półmisek i polać ulubionym tłuszczem.