Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i smacznie.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Wykonanie: Bułki połamać, zalać gorącym mlekiem i odstawić następnie odsączyć. Wątróbkę oczyścić z błonek i posiekać. Wędzonkę podsmażyć razem z cebulą, odlać tłuszcz a skwarki włożyć do odciśniętych bułek. Dodać jajka, wątróbkę, przyprawy do smaku i w razie potrzeby dosypać bułki tartej tyle aby knedle były dobrze zwarte.
Na stolnicy posypanej mąką formować knedle, wrzucać na osolony wrzątek, i uważać żeby się nie rozpadły. Gotować około 10 minut, wyłożyć na półmisek i polać ulubionym tłuszczem.