Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i smacznie.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Wykonanie: Bułki połamać, zalać gorącym mlekiem i odstawić następnie odsączyć. Wątróbkę oczyścić z błonek i posiekać. Wędzonkę podsmażyć razem z cebulą, odlać tłuszcz a skwarki włożyć do odciśniętych bułek. Dodać jajka, wątróbkę, przyprawy do smaku i w razie potrzeby dosypać bułki tartej tyle aby knedle były dobrze zwarte.
Na stolnicy posypanej mąką formować knedle, wrzucać na osolony wrzątek, i uważać żeby się nie rozpadły. Gotować około 10 minut, wyłożyć na półmisek i polać ulubionym tłuszczem.