Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i smacznie.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1079
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1079
Składniki
Wykonanie: Bułki połamać, zalać gorącym mlekiem i odstawić następnie odsączyć. Wątróbkę oczyścić z błonek i posiekać. Wędzonkę podsmażyć razem z cebulą, odlać tłuszcz a skwarki włożyć do odciśniętych bułek. Dodać jajka, wątróbkę, przyprawy do smaku i w razie potrzeby dosypać bułki tartej tyle aby knedle były dobrze zwarte.
Na stolnicy posypanej mąką formować knedle, wrzucać na osolony wrzątek, i uważać żeby się nie rozpadły. Gotować około 10 minut, wyłożyć na półmisek i polać ulubionym tłuszczem.