Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i smacznie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10001
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2632
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1755
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 664
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3872
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10001
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2632
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1755
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 664
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3872
Składniki
Wykonanie: Bułki połamać, zalać gorącym mlekiem i odstawić następnie odsączyć. Wątróbkę oczyścić z błonek i posiekać. Wędzonkę podsmażyć razem z cebulą, odlać tłuszcz a skwarki włożyć do odciśniętych bułek. Dodać jajka, wątróbkę, przyprawy do smaku i w razie potrzeby dosypać bułki tartej tyle aby knedle były dobrze zwarte.
Na stolnicy posypanej mąką formować knedle, wrzucać na osolony wrzątek, i uważać żeby się nie rozpadły. Gotować około 10 minut, wyłożyć na półmisek i polać ulubionym tłuszczem.