Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle na słodko"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Twaróg utrzyj z jajkiem, żółtkiem, kaszką, 4 łyżkami cukru i skórką pomarańczy. Dodaj szczyptę soli. Odstaw na 2 godz. Dłońmi oprószonymi mąką uformuj 12 niewielkich knedli.
Do środka każdego włóż łyżeczkę powideł. Knedle gotuj 15 min. l Sos waniliowy wymieszaj z 2 łyżkami cukru i 50 ml mleka.
Resztę mleka zagotuj, wlej rozrobiony sos waniliowy. Gotuj mieszając 2 min.
Bułkę tartą zrumień na maśle. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Knedle polej sosem waniliowym, posyp bułką, migdałami i cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 150 minut 560 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień