Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle na słodko"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Twaróg utrzyj z jajkiem, żółtkiem, kaszką, 4 łyżkami cukru i skórką pomarańczy. Dodaj szczyptę soli. Odstaw na 2 godz. Dłońmi oprószonymi mąką uformuj 12 niewielkich knedli.
Do środka każdego włóż łyżeczkę powideł. Knedle gotuj 15 min. l Sos waniliowy wymieszaj z 2 łyżkami cukru i 50 ml mleka.
Resztę mleka zagotuj, wlej rozrobiony sos waniliowy. Gotuj mieszając 2 min.
Bułkę tartą zrumień na maśle. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Knedle polej sosem waniliowym, posyp bułką, migdałami i cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 150 minut 560 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień