Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna wersja wszystkim dobrze znanych knedli.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1432
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231816
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4978
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1432
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231816
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4978
Składniki
Ryż ugotować w osłodzonym mleku, odcedzić, odczekać aż przestygnie, wtedy zaciągnąć go 3 żółtkami i pianą ubitą z białek, dodać mąkę.
Z powstałego ciasta formować małe knedle i do środka każdego wcisnąć małą, wypestkowaną śliwkę. Knedle muszą być okrągłe, a śliwki zupełnie pokryte ciastem.
Następnie obtaczać je w roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć na gorącym oleju.