Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle z truskawkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Składniki
Truskawki przebrać, szybko przepłukać pod bieżącą wodą, bardzo dokładnie osuszyć, delikatnie oderwać szypułki, pokroić na mniejsze części, rozgnieść i wymieszać z 2 łyżkami cukru.
Ziemniaki umyć, ugotować w łupinkach w lekko osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Chłodne obrać z łupinek, zmielić. Połączyć z jajkiem, szczyptą soli i mąką, wyrobić.
Z ciasta uformować wałek o średnicy ok. 3 cm. Kroić na kawałki. Rozpłaszczać je w dłoni na placki i wkładać w nie truskawki, sklejając dokładnie.
Wrzucić do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotować kilka minut, wyjąć łyżką cedzakową. Podawać ze śmietaną i cukrem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium