Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszelkie kluchy, kluseczki uwielbiamy, te były z mięsem z rosołu.
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 2761
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 41
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pi...
Odsłon: 18
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 110
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 810
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 2761
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 41
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pi...
Odsłon: 18
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 110
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 810
Składniki
Ugotowane mięso zmielić, lekko przesmażyć z przyprawami. Ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski, lekko ugnieść i podzielić na 4 części. Z jednej części wyjąć ziemniaki, w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną i 1-2 łyżki pszennej. Do masy dodajemy resztę ziemniaków, jajko, sól i zagniatamy ciasto. Z ciasto formujemy dwa wałki i kroimy w ok. 2 cm paski. Z każdego formujemy placek, nadziewamy farszem i zlepiamy. W garnku gotujemy wodę, solimy. Knedle gotujemy ok. 10 minut od wypłynięcia. Podajemy z sosami, lub polane tłuszczem z majerankiem.