Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszelkie kluchy, kluseczki uwielbiamy, te były z mięsem z rosołu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7511
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328236
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7511
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328236
Składniki
Ugotowane mięso zmielić, lekko przesmażyć z przyprawami. Ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski, lekko ugnieść i podzielić na 4 części. Z jednej części wyjąć ziemniaki, w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną i 1-2 łyżki pszennej. Do masy dodajemy resztę ziemniaków, jajko, sól i zagniatamy ciasto. Z ciasto formujemy dwa wałki i kroimy w ok. 2 cm paski. Z każdego formujemy placek, nadziewamy farszem i zlepiamy. W garnku gotujemy wodę, solimy. Knedle gotujemy ok. 10 minut od wypłynięcia. Podajemy z sosami, lub polane tłuszczem z majerankiem.