Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszelkie kluchy, kluseczki uwielbiamy, te były z mięsem z rosołu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1148
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3316
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 843
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1148
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3316
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 843
Składniki
Ugotowane mięso zmielić, lekko przesmażyć z przyprawami. Ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski, lekko ugnieść i podzielić na 4 części. Z jednej części wyjąć ziemniaki, w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną i 1-2 łyżki pszennej. Do masy dodajemy resztę ziemniaków, jajko, sól i zagniatamy ciasto. Z ciasto formujemy dwa wałki i kroimy w ok. 2 cm paski. Z każdego formujemy placek, nadziewamy farszem i zlepiamy. W garnku gotujemy wodę, solimy. Knedle gotujemy ok. 10 minut od wypłynięcia. Podajemy z sosami, lub polane tłuszczem z majerankiem.