Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek cygański"
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 180
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 118
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 180
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 118
Składniki
Mięso pokrój w grubą kostkę. Posyp solą, pieprzem i oprósz papryką. W rondlu rozgrzej olej, obsmaż pokrojony w kostkę boczek, włóż mięso i usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek, paprykę i drobno posiekaną cebulę. Całość smaż 10 minut, zalej bulionem i czerwonym winem.
Dodaj przyprawy, przecier pomidorowy, ostry keczup i sok pomidorowy. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wrzuć fasolę i kukurydzę. Gotuj jeszcze 15 minut.Źródło: Na żywo