Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozgrzewające danie z grzybami. Pachnące jałowcem i tymiankiem.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 245
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 34
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 61
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 894
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 943
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 245
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 34
Oto smaczny i prosty przepis na polsko-hiszpańską zapiekankę z cukinią, ziemn...
Odsłon: 61
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 894
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i d...
Odsłon: 943
Składniki
Boczek kroimy na paski lub w kostkę. Przesmażamy, aż będzie lekko chrupki.
Dodajemy pokrojone warzywa i grzyby. Jeśli grzyby są małe, można je zostawić w całości - ładniej wyglądają. Ziele angielski, czosnek i cebulę suszoną ucieramy w moździerzu. Dodajemy do dania razem z resztą przypraw i sosem sojowym. Dusimy pod przykryciem 30 minut. W międzyczasie mieszamy i dolewamy wody jeśli jest taka potrzeba - grzyby lubią się przypalać. Dodajemy surowy makaron, podlewamy wodą i gotujemy, aż zmięknie.
Na końcu dodajemy przecier, śmietanę i dusimy jeszcze 10 minut. Przyprawiamy do smaku. Przed podaniem można posypać tymiankiem.