Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozgrzewające danie z grzybami. Pachnące jałowcem i tymiankiem.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 26
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 363
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 26
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 363
Składniki
Boczek kroimy na paski lub w kostkę. Przesmażamy, aż będzie lekko chrupki.
Dodajemy pokrojone warzywa i grzyby. Jeśli grzyby są małe, można je zostawić w całości - ładniej wyglądają. Ziele angielski, czosnek i cebulę suszoną ucieramy w moździerzu. Dodajemy do dania razem z resztą przypraw i sosem sojowym. Dusimy pod przykryciem 30 minut. W międzyczasie mieszamy i dolewamy wody jeśli jest taka potrzeba - grzyby lubią się przypalać. Dodajemy surowy makaron, podlewamy wodą i gotujemy, aż zmięknie.
Na końcu dodajemy przecier, śmietanę i dusimy jeszcze 10 minut. Przyprawiamy do smaku. Przed podaniem można posypać tymiankiem.