Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kociołek obfitości to połączenie kilku rodzajów mięsa, aromatycznych ziół i pysznych warzyw. Całość urozmaicają ziemniaki, dlatego nie trzeba podawać tego dania z dodatkami.
Polecam.
Odsłon: 1039
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 815
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1039
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 815
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 115
Składniki
Wieprzowinę i wołowinę umyj, osusz. Posól i popieprz z każdej strony. Oprósz mąką, a następnie podsmaż na oleju aż się zarumienią. W trakcie dodaj pokrojony w kostkę boczek. Po smażeniu, mięso przełóż do garnka.
Teraz posiekaj cebulę, obierz i pokrój w plastry marchewki, a także pietruszki. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część, poszatkuj na drobniejsze kawałki. Wszystkie warzywa podsmaż na oleju na patelni i dodaj do mięsa.
Do garnka wlej około 1 litr wody, dodaj liście laurowe, ziela angielskie. Gotuj przez 15 minut. Dodaj obrane i pokrojone w średniej wielkości kostkę ziemniaki. Gotuj przez kolejne 30 minut aż warzywa będą miękkie.
Dodaj teraz koncentrat pomidorowy, dopraw kociołek obfitości papryką słodką i ostrą w proszku, czosnkiem, solą i pieprzem. Duś około 10 minut. Posiekaj natkę pietruszki i udekoruj nią swoje danie.