Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kociołek obfitości to połączenie kilku rodzajów mięsa, aromatycznych ziół i pysznych warzyw. Całość urozmaicają ziemniaki, dlatego nie trzeba podawać tego dania z dodatkami.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Wieprzowinę i wołowinę umyj, osusz. Posól i popieprz z każdej strony. Oprósz mąką, a następnie podsmaż na oleju aż się zarumienią. W trakcie dodaj pokrojony w kostkę boczek. Po smażeniu, mięso przełóż do garnka.
Teraz posiekaj cebulę, obierz i pokrój w plastry marchewki, a także pietruszki. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część, poszatkuj na drobniejsze kawałki. Wszystkie warzywa podsmaż na oleju na patelni i dodaj do mięsa.
Do garnka wlej około 1 litr wody, dodaj liście laurowe, ziela angielskie. Gotuj przez 15 minut. Dodaj obrane i pokrojone w średniej wielkości kostkę ziemniaki. Gotuj przez kolejne 30 minut aż warzywa będą miękkie.
Dodaj teraz koncentrat pomidorowy, dopraw kociołek obfitości papryką słodką i ostrą w proszku, czosnkiem, solą i pieprzem. Duś około 10 minut. Posiekaj natkę pietruszki i udekoruj nią swoje danie.