Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zdarza się, że w lodówce mam wszystkiego po trochu, niby nic konkretnego, ale jak wrzuci się to wszystko razem do gara to wychodzi super smaczne i sycące danie:) Oczywiście wersja lżejsza, bez zbędnego tłuszczu:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37930
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37930
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Schab pokroiłam w cienkie paseczki i podsmażyłam na patelni wraz z cebulą pokrojoną w piórka dodając łyżkę sosu sojowego, przyprawę do pieczeni i shoarmę. Do garnka z zagotowanym 1 litrem wody dodałam podsmażone mięso z cebulą, dodałam listki laurowe i ziele angielskie i dusiłam pod przykryciem przez ok. 30 minut.
W drugim garnku w tym samym czasie gotowałam pokrojoną kiełbasę i kabanosy, by pozbyć się z nich nadmiaru tłuszczu (dla tych mniej dbających o linię zabieg zbyteczny:P).
Po 30 minutach do schabu dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę. Gotowałam kolejne 20 minut, w trakcie których pokroiłam i poddusiłam na patelni pozostałe warzywa (na 2 łyżkach sosu sojowego, doprawiając lekko solą i czosnkiem).
Na koniec dodałam do schabu podduszone warzywa, "odtłuszczone" kiełbaski, groszek i fasolę (przepłukane wcześniej wodą), doprawiłam koncentratem, 4 łyżeczkami majeranku, 1-2 łyżkami sosu sojowego, słodką papryką, suszonymi pomidorami, czosnkiem i solą.
Sosu nie zagęszczam mąką, mam na to swój patent:). A mianowicie miksuję 2-3 łyżki warzyw na gładką masę z dodatkiem 2-3 łyżek zagęszczonego mleczka UHT 4%. Krem dodaję do kociołka i gotowe:) Smacznego:)