Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy kociołek przygotowany z wędliną oraz dużą ilością warzyw. Polecam
kociołek, nóż, miska, łyżka drewniana,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 268
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 268
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Ziemniaki obrane pokrojone w plastry, kalafior podzielony na różyczki, marchewki pokrojone w plastry, cebule pokrojone w piórka, pieczarki obrane pokrojone w pół plastry, papryka żółta pokrojona po oczyszczeniu w kostkę, opłukane liście kapusty białej, boczek wędzony pokrojony w większą kostkę, kiełbasa pokrojona w plastry, Kociołek natłuścić olejem , wyłożyć liśćmi kapusty. Pozostałe przygotowane składniki włożyć do większej miski , dodać przyprawy i 3 łyżki oliwy, dobrze wymieszać. Przełożyć do przygotowanego kociołka , górę polać pozostałą oliwą zakryć liśćmi ,zakręcić kociołek i postawić na rozpalone ognisko. Gotować około 1 - 1,5 godziny. Smacznego
Przygotowanie kociołka .
Kociołek gotowy do podania.