Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy kociołek przygotowany z wędliną oraz dużą ilością warzyw. Polecam
kociołek, nóż, miska, łyżka drewniana,
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1875
Polecam, pychota.
Odsłon: 621
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1875
Polecam, pychota.
Odsłon: 621
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 513
Składniki
Ziemniaki obrane pokrojone w plastry, kalafior podzielony na różyczki, marchewki pokrojone w plastry, cebule pokrojone w piórka, pieczarki obrane pokrojone w pół plastry, papryka żółta pokrojona po oczyszczeniu w kostkę, opłukane liście kapusty białej, boczek wędzony pokrojony w większą kostkę, kiełbasa pokrojona w plastry, Kociołek natłuścić olejem , wyłożyć liśćmi kapusty. Pozostałe przygotowane składniki włożyć do większej miski , dodać przyprawy i 3 łyżki oliwy, dobrze wymieszać. Przełożyć do przygotowanego kociołka , górę polać pozostałą oliwą zakryć liśćmi ,zakręcić kociołek i postawić na rozpalone ognisko. Gotować około 1 - 1,5 godziny. Smacznego
Przygotowanie kociołka .
Kociołek gotowy do podania.