Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy kociołek przygotowany z wędliną oraz dużą ilością warzyw. Polecam
kociołek, nóż, miska, łyżka drewniana,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 217
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 217
Składniki
Ziemniaki obrane pokrojone w plastry, kalafior podzielony na różyczki, marchewki pokrojone w plastry, cebule pokrojone w piórka, pieczarki obrane pokrojone w pół plastry, papryka żółta pokrojona po oczyszczeniu w kostkę, opłukane liście kapusty białej, boczek wędzony pokrojony w większą kostkę, kiełbasa pokrojona w plastry, Kociołek natłuścić olejem , wyłożyć liśćmi kapusty. Pozostałe przygotowane składniki włożyć do większej miski , dodać przyprawy i 3 łyżki oliwy, dobrze wymieszać. Przełożyć do przygotowanego kociołka , górę polać pozostałą oliwą zakryć liśćmi ,zakręcić kociołek i postawić na rozpalone ognisko. Gotować około 1 - 1,5 godziny. Smacznego
Przygotowanie kociołka .
Kociołek gotowy do podania.