Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy kociołek przygotowany z wędliną oraz dużą ilością warzyw. Polecam
kociołek, nóż, miska, łyżka drewniana,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19603
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19603
Składniki
Ziemniaki obrane pokrojone w plastry, kalafior podzielony na różyczki, marchewki pokrojone w plastry, cebule pokrojone w piórka, pieczarki obrane pokrojone w pół plastry, papryka żółta pokrojona po oczyszczeniu w kostkę, opłukane liście kapusty białej, boczek wędzony pokrojony w większą kostkę, kiełbasa pokrojona w plastry, Kociołek natłuścić olejem , wyłożyć liśćmi kapusty. Pozostałe przygotowane składniki włożyć do większej miski , dodać przyprawy i 3 łyżki oliwy, dobrze wymieszać. Przełożyć do przygotowanego kociołka , górę polać pozostałą oliwą zakryć liśćmi ,zakręcić kociołek i postawić na rozpalone ognisko. Gotować około 1 - 1,5 godziny. Smacznego
Przygotowanie kociołka .
Kociołek gotowy do podania.