Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i wyjątkowo smaczne danie, szczególnie w sezonie truskawkowym.
Truskawki trzeba obrać, umyć i zmiksować albo ugnieść. Tak powstały sos dosłodzić cukrem jeśli tego wymaga i podgrzać na wolnym ogniu.
W między czasie ugotować makaron, najlepiej żeby był al dente.
Ciepły makaron przełożyć na talerz i polać sosem truskawkowym, dla dekoracji na środku można zrobić plamę ze śmietany. Śmietanę można także wymieszać z sosem jeszcze przed polaniem.
Kiedy jest bardzo gorąco nie podgrzewam truskawek, tylko miksuję i polewam nimi ciepły makaron. Jednak taki podgrzany sos truskawkowy kojarzy mi się z dzieciństwem, dlatego wolę taką wersję.
Coś na podwieczorek lub słodkie drugie danie. Zrobione z tęsknoty do lata, w...
Odsłon: 4821
Buraki czerwone na ciepło to bardzo zdrowy i pożywny dodatek do mięs .
Odsłon: 2469
Wspaniały dodatek do makaronu zawierający dużo warzyw i aromatycznych przypraw.
Odsłon: 2572
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 167
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 441
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 263
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4253
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 167
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 441
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 263
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4253
Składniki
Truskawki trzeba obrać, umyć i zmiksować albo ugnieść. Tak powstały sos dosłodzić cukrem jeśli tego wymaga i podgrzać na wolnym ogniu.
W między czasie ugotować makaron, najlepiej żeby był al dente.
Ciepły makaron przełożyć na talerz i polać sosem truskawkowym, dla dekoracji na środku można zrobić plamę ze śmietany. Śmietanę można także wymieszać z sosem jeszcze przed polaniem. Kiedy jest bardzo gorąco nie podgrzewam truskawek, tylko miksuję i polewam nimi ciepły makaron. Jednak taki podgrzany sos truskawkowy kojarzy mi się z dzieciństwem, dlatego wolę taką wersję.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Aromatyczne Włoskie bolognese
Dania główne
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Dania główne
Filet z indyka nadziewany
Dania główne
Bitka z karczku, ziemniaki i surówka z pekińskiej kapusty.
Aromatyczne Włoskie bolognese
Pyszne spaghetti bolognese prosto ze stolicy jedzenia -Rzymu Obiad dla 4 osób...
Odsłon: 11
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 21