Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i wyjątkowo smaczne danie, szczególnie w sezonie truskawkowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97624
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97624
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Składniki
Truskawki trzeba obrać, umyć i zmiksować albo ugnieść. Tak powstały sos dosłodzić cukrem jeśli tego wymaga i podgrzać na wolnym ogniu.
W między czasie ugotować makaron, najlepiej żeby był al dente.
Ciepły makaron przełożyć na talerz i polać sosem truskawkowym, dla dekoracji na środku można zrobić plamę ze śmietany. Śmietanę można także wymieszać z sosem jeszcze przed polaniem. Kiedy jest bardzo gorąco nie podgrzewam truskawek, tylko miksuję i polewam nimi ciepły makaron. Jednak taki podgrzany sos truskawkowy kojarzy mi się z dzieciństwem, dlatego wolę taką wersję.