Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i wyjątkowo smaczne danie, szczególnie w sezonie truskawkowym.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8383
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253652
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8383
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253652
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Truskawki trzeba obrać, umyć i zmiksować albo ugnieść. Tak powstały sos dosłodzić cukrem jeśli tego wymaga i podgrzać na wolnym ogniu.
W między czasie ugotować makaron, najlepiej żeby był al dente.
Ciepły makaron przełożyć na talerz i polać sosem truskawkowym, dla dekoracji na środku można zrobić plamę ze śmietany. Śmietanę można także wymieszać z sosem jeszcze przed polaniem. Kiedy jest bardzo gorąco nie podgrzewam truskawek, tylko miksuję i polewam nimi ciepły makaron. Jednak taki podgrzany sos truskawkowy kojarzy mi się z dzieciństwem, dlatego wolę taką wersję.