Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki z sosem truskawkowym

Kokardki z sosem truskawkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2534

Dodano:

Odsłon: 489

Szybkie i wyjątkowo smaczne danie, szczególnie w sezonie truskawkowym.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kokardki z sosem truskawkowym

Przygotowanie

  1. Truskawki trzeba obrać, umyć i zmiksować albo ugnieść. Tak powstały sos dosłodzić cukrem jeśli tego wymaga i podgrzać na wolnym ogniu.

  2. W między czasie ugotować makaron, najlepiej żeby był al dente.

  3. Ciepły makaron przełożyć na talerz i polać sosem truskawkowym, dla dekoracji na środku można zrobić plamę ze śmietany. Śmietanę można także wymieszać z sosem jeszcze przed polaniem.
    Kiedy jest bardzo gorąco nie podgrzewam truskawek, tylko miksuję i polewam nimi ciepły makaron. Jednak taki podgrzany sos truskawkowy kojarzy mi się z dzieciństwem, dlatego wolę taką wersję.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń