Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dal to indyjski gulasz po prostu ;)
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2028
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9631
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3301
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6738
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2028
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9631
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3301
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6738
Składniki
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, cebulę pokroić w kostkę i dodać na olej razem ze wszystkimi przyprawami i pomidorami. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać soczewicę i ponownie wymieszać.
Wlać wodę i gotować na niedużym ogniu przez około 15 – 25 minut
Spróbować soczewicy i doprawić do smaku solą. Dodać mleko kokosowe, zamieszać i gotować jeszcze 5 – 10 minut, jeśli w międzyczasie soczewica zacznie wypijać za dużo płynu dolać więcej wody.
Podawać z ryżem, komosą lub plackami naan, najlepiej smakuje drugiego i trzeciego dnia