Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy w chrupiącej kokosowej tempurze to ciekawa alternatywa dla kotletów w tradycyjnej panierce. Do tego rzemieślniczy makaron kokosowy w curry z bakłażanem.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 474
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 577
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 849
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 256
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 474
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 577
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 849
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 256
Składniki
Plastry schabu rozbijamy, obsypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy. Tempurę będzie przygotowywać przed samym smażeniem. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju przesmażamy pastę curry, dodajemy mleko kokosowe i mieszamy. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, dusimy pod przykryciem 5 minut. Dodajemy przeciśnięty czosnek,pokrojonego w półplasterki bakłażana i pędy bambusa. Dusimy jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie mieszamy. Gotujemy jeszcze minutę, aby smaki dobrze się połączyły. Mieszankę do tempury łączymy z jajkiem, lodowatą wodą i wiórkami kokosowymi. Powinno powstać dość gęste ciasto. Maczamy w nim plastry schabu i smażymy na niedużym ogniu, aż kotlety z obu stron będą zarumienione. Kotlety przekładamy na ręcznik papierowy. Kroimy w plasterki po skosie i podajemy na makaronie.