Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest proste w wykonaniu,. Zachwyci każdego swoim subtelnym smakiem, a przy tym podana w małych miseczkach wygląda bardzo efektownie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 350
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 104
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 157
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17126
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 350
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 104
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 157
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17126
Składniki
Gotowanego lub pieczonego kurczaka i ananasa pokroić na małe kawałki.Dodać połówki mandarynek i aromat migdałowy lub płatki migdałowe.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać , doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku i odstawić w chłodne miejsce.
SOS:do majonezu powoli dodawać koniak, sok z cytryny , ketchup. i wymieszać do całkowitego połączenia się składników.
Liście sałaty ułożyć w małych , szklanych salaterkach. Do nich włożyć nieduże ilości sałatki i polać sosem. Można udekorować owocami i zieloną pietruszką. SMACZNEGO!