Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest proste w wykonaniu,. Zachwyci każdego swoim subtelnym smakiem, a przy tym podana w małych miseczkach wygląda bardzo efektownie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Gotowanego lub pieczonego kurczaka i ananasa pokroić na małe kawałki.Dodać połówki mandarynek i aromat migdałowy lub płatki migdałowe.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać , doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku i odstawić w chłodne miejsce.
SOS:do majonezu powoli dodawać koniak, sok z cytryny , ketchup. i wymieszać do całkowitego połączenia się składników.
Liście sałaty ułożyć w małych , szklanych salaterkach. Do nich włożyć nieduże ilości sałatki i polać sosem. Można udekorować owocami i zieloną pietruszką. SMACZNEGO!