Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa pieczeń rzymska"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1529
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 49
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1529
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 49
Składniki
Na patelni rozpuść masło i zeszklij posiekane cebule. Oczyszczone papryki pokrój wzdłuż na centymetrowe paski. Następnie ułóż na sitku i przelej wrzątkiem, aby nieco zmiękły. Mięso wymieszaj z cebulą i posiekanymi ziołami.
Wbij jajka, wsyp 3 łyżki bułki tartej oraz starty parmezan. Przypraw czosnkiem, mieloną papryką, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszaj. Formę keksową posmaruj olejem i posyp bułką tartą. Część masy rozsmaruj na dnie formy. Następnie ułóż kilka pasków papryki i przykryj mięsem. W ten sposób wypełnij całą formę.
Wierzch posyp ziołami. Pieczeń wstaw do piekarnika nagrzanego do 180° C i piecz 50 minut. Gdy przestygnie, wyjmij ją z foremki i pokrój na grube plastry. Podawaj z czerwoną kapustą.Źródło: Na żywo