Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna , aromatyczna pieczeń , rozpływająca się w ustach na ciepło i na zimno.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12297
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12297
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą gyros , wymieszać. Ser mozzarella pokroić w kostkę dodać do mięsa.
Cukinię , paprykę umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa. Żurawinę , morele przepłukać gorącą wodą , żurawinę dodać do mięsa. Pomidory pokroić w kostkę , dodać . Wbić jajko.
Wszystko dokładnie wymieszać dodając śmietanę oraz zioła prowansalskie. Połowę farszu ułożyć w foremce do pieczenia 24 x 10 cm , środkiem ułożyć morele , przykryć drugą połową farszu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut . Podawać na gorąco z ziemniakami lub na zimno do pieczywa.