Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa pieczeń z fileta indyka

Kolorowa pieczeń z fileta indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 388 Ocena: 1987

Dodano:

Odsłon: 2952

Aksamitna , aromatyczna pieczeń , rozpływająca się w ustach na ciepło i na zimno.

Składniki

  • Mięso mielone z fileta indyka - 50 dag
  • Cukinia - 1/2 szt.
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Suszone pomidory - 5 szt.
  • Ser mozzarella - kulka
  • Jajko kurze - 1 szt.
  • Żurawina - 2 łyżki
  • Morele suszone - 9 szt.
  • Śmietana 30 % - 3 łyżki
  • Przyprawa gyros - 2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz czarny mielony
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kolorowa pieczeń z fileta indyka

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą gyros , wymieszać. Ser mozzarella pokroić w kostkę dodać do mięsa.

  2. Cukinię , paprykę umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa. Żurawinę , morele przepłukać gorącą wodą , żurawinę dodać do mięsa. Pomidory pokroić w kostkę , dodać . Wbić jajko.

  3. Wszystko dokładnie wymieszać dodając śmietanę oraz zioła prowansalskie. Połowę farszu ułożyć w foremce do pieczenia 24 x 10 cm , środkiem ułożyć morele , przykryć drugą połową farszu.

  4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut . Podawać na gorąco z ziemniakami lub na zimno do pieczywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 08 czerwca Bardzo fajna ta pieczeń ,ale szkoda że troszkę sosu Pani nie wyszło.
Napewno smaczne.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń