Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna , aromatyczna pieczeń , rozpływająca się w ustach na ciepło i na zimno.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą gyros , wymieszać. Ser mozzarella pokroić w kostkę dodać do mięsa.
Cukinię , paprykę umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do mięsa. Żurawinę , morele przepłukać gorącą wodą , żurawinę dodać do mięsa. Pomidory pokroić w kostkę , dodać . Wbić jajko.
Wszystko dokładnie wymieszać dodając śmietanę oraz zioła prowansalskie. Połowę farszu ułożyć w foremce do pieczenia 24 x 10 cm , środkiem ułożyć morele , przykryć drugą połową farszu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut . Podawać na gorąco z ziemniakami lub na zimno do pieczywa.