Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał przez przypadek. Musiałam w szybki sposób dobrze spożytkować większą ilość schabu i boczku. Dodałam jeszcze trochę warzyw i powstała taka pieczeń. Jest pyszna i wilgotna :) Doskonała na ciepło do obiadu i na zimno do kanapek :)
Schab i boczek kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
Bułkę namaczamy w wodzie, dokładnie odciskamy, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko razem smażymy.
Pieczarki kroimy w większe kawałki i dusimy do odparowania płynu.
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, pieczarki, paprykę, rozbite jajka, posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz ziołami. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt wilgotna dodajemy ok. 2 łyżek bułki tartej. Masę mięsną przekładamy do dwóch keksówek o wymiarach ok. 8 x 22 cm wyłożonych papierem do pieczenia, ugniatamy, żeby nie było wolnych przestrzeni w masie, wierzch posypujemy odrobiną bułki tartej i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)
Pieczeń z jajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkano...
Odsłon: 3812
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 75
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 52
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 18
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 149
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 27
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 75
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 52
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 18
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 149
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 27
Składniki
Schab i boczek kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę namaczamy w wodzie, dokładnie odciskamy, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko razem smażymy. Pieczarki kroimy w większe kawałki i dusimy do odparowania płynu. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, pieczarki, paprykę, rozbite jajka, posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz ziołami. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt wilgotna dodajemy ok. 2 łyżek bułki tartej. Masę mięsną przekładamy do dwóch keksówek o wymiarach ok. 8 x 22 cm wyłożonych papierem do pieczenia, ugniatamy, żeby nie było wolnych przestrzeni w masie, wierzch posypujemy odrobiną bułki tartej i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1644
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2347