Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał przez przypadek. Musiałam w szybki sposób dobrze spożytkować większą ilość schabu i boczku. Dodałam jeszcze trochę warzyw i powstała taka pieczeń. Jest pyszna i wilgotna :) Doskonała na ciepło do obiadu i na zimno do kanapek :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22604
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4706
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44682
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 636
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 672
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22604
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14919
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4706
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44682
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 636
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 672
Składniki
Schab i boczek kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę namaczamy w wodzie, dokładnie odciskamy, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko razem smażymy. Pieczarki kroimy w większe kawałki i dusimy do odparowania płynu. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem, pieczarki, paprykę, rozbite jajka, posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz ziołami. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie zbyt wilgotna dodajemy ok. 2 łyżek bułki tartej. Masę mięsną przekładamy do dwóch keksówek o wymiarach ok. 8 x 22 cm wyłożonych papierem do pieczenia, ugniatamy, żeby nie było wolnych przestrzeni w masie, wierzch posypujemy odrobiną bułki tartej i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)