Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa włoska pizza"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 726
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 726
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie. Dolej do przesianej przez sito mąki. Dodaj sól oraz cukier i wymieszaj razem z oliwą.
Ciasto dokładnie wyrób, po czym uformuj placek, rozpłaszcz go i rozciągnij na natłuszczonej blaszce do pizzy i odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny.
Około 1/3 szklanki przecieru pomidorowego wymieszaj z solą i ziołami prowansalskimi (możesz dodać odrobinę cukru i oliwy).
Posmaruj sosem wyrośnięte ciasto i posyp je startą na tarce mozzarellą. Na wierzchu rozłóż oczyszczone pokrojone w plastry pieczarki, pomidorki koktajlowe, salami i czarne oliwki.
Tak przygotowaną pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Piecz około 20 minut.
Gotową potrawę możesz udekorować listkami bazylii.Źródło: Kurier TV