Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa włoska pizza"
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 305
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2246
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2860
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 632
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 305
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2246
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2860
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 632
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie. Dolej do przesianej przez sito mąki. Dodaj sól oraz cukier i wymieszaj razem z oliwą.
Ciasto dokładnie wyrób, po czym uformuj placek, rozpłaszcz go i rozciągnij na natłuszczonej blaszce do pizzy i odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny.
Około 1/3 szklanki przecieru pomidorowego wymieszaj z solą i ziołami prowansalskimi (możesz dodać odrobinę cukru i oliwy).
Posmaruj sosem wyrośnięte ciasto i posyp je startą na tarce mozzarellą. Na wierzchu rozłóż oczyszczone pokrojone w plastry pieczarki, pomidorki koktajlowe, salami i czarne oliwki.
Tak przygotowaną pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Piecz około 20 minut.
Gotową potrawę możesz udekorować listkami bazylii.Źródło: Kurier TV