Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe babeczki w cieście"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń. Płaty ułóż na deseczce i pozostaw tak, aż rozmarzną. Groszek oraz kukurydzę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osącz. Tosty namocz w zimnej wodzie, odciśnij. Pomidory sparz, obierz ze skórki, potnij na ćwiartki, usuń pestki. Miąższ pomidorów pokrój w dosyć grubą kostkę.
Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jajka. Dodaj tosty, pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, kukurydzę i groszek. Masę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Dokładnie wyrób.
Formę na muffinki z 12 wgłębieniami (lub 12 małych foremek) posmaruj tłuszczem. Płaty rozmrożonego ciasta ułóż jeden na drugim. Cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 kółek. Wyłóż nimi wgłębienia w formie.
Z masy uformuj 12 równych kuleczek. Każdą włóż do foremki z ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz przez 25–30 minut. Gotowe babeczki przestudź. Delikatnie wyjmij z foremek. Przed podaniem udekoruj je wg uznania, np. świeżym oregano i warzywami.Źródło: Naj