Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69000
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69000
Składniki
Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy do miękkości . Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków , solimy.
Dodajemy jajko , drobniutko pokrojoną ugotowana marchewkę oraz koperek . Mieszamy , wyrównujemy i wybieramy 1/4 masy ziemniaczanej , do niej wsypujemy mąkę ziemniaczana (u mnie szklanka i trochę , wszystko zależy od ziemniaków) .
Wyrabiamy na jednolitą masę . Następnie z masy ziemniaczanej robimy kluski .
Gotujemy we wrzącej wodzie do wypłynięcia mieszając od czasu do czasu około 7 minut .