Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1147
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 170
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 232
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1147
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 170
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 232
Składniki
Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy do miękkości . Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków , solimy.
Dodajemy jajko , drobniutko pokrojoną ugotowana marchewkę oraz koperek . Mieszamy , wyrównujemy i wybieramy 1/4 masy ziemniaczanej , do niej wsypujemy mąkę ziemniaczana (u mnie szklanka i trochę , wszystko zależy od ziemniaków) .
Wyrabiamy na jednolitą masę . Następnie z masy ziemniaczanej robimy kluski .
Gotujemy we wrzącej wodzie do wypłynięcia mieszając od czasu do czasu około 7 minut .