Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja tego popularnego i pysznego dania kuchni węgierskiej:)
Proponuję leczo z cukinii oraz innych dodatków. Leczo z cukinii to łatwe w p...
Odsłon: 2559
To przepis na smaczne wykorzystanie zalegających w lodówce produktów. Udział...
Odsłon: 208
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 229
To przepis na smaczne wykorzystanie zalegających w lodówce produktów. Udział...
Odsłon: 208
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 229
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Wkładamy cebulę z czosnkiem i szklimy przez kilka minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami gorącej wody. Dodajemy zioła, 1 płaską łyżeczkę ostrej papryki, 1 płaską łyżkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotujemy 15 minut.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i gotujemy w kostkę. Papryki również kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki oleju i podsmażamy przez około 7 minut. Dodajemy do gotującej się kiełbasy. Gotujemy kolejne 15 minut.
W tym czasie cukinię kroimy na ćwiartki, a następnie w grubsze plastry. Dodajemy do całości z koncentratem pomidorowym. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z pieczywem. Smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Dania główne
Zrazy w sosie paprykowym
Dania główne
Kotlety z indyka z młodą kapustką
Dania główne
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 31
Zrazy w sosie paprykowym
Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Ro...
Odsłon: 78