Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja tego popularnego i pysznego dania kuchni węgierskiej:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Wkładamy cebulę z czosnkiem i szklimy przez kilka minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami gorącej wody. Dodajemy zioła, 1 płaską łyżeczkę ostrej papryki, 1 płaską łyżkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotujemy 15 minut.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i gotujemy w kostkę. Papryki również kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki oleju i podsmażamy przez około 7 minut. Dodajemy do gotującej się kiełbasy. Gotujemy kolejne 15 minut.
W tym czasie cukinię kroimy na ćwiartki, a następnie w grubsze plastry. Dodajemy do całości z koncentratem pomidorowym. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z pieczywem. Smacznego:)