Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowe leczo z kiełbasą

Kolorowe leczo z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4256

Dodano:

Odsłon: 3957

Moja wersja tego popularnego i pysznego dania kuchni węgierskiej:)

Składniki

  • 1 duża cukinia
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 3 średnie pomidory
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 600 g kiełbasy podwawelskiej
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kolorowe leczo z kiełbasą

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Wkładamy cebulę z czosnkiem i szklimy przez kilka minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami gorącej wody. Dodajemy zioła, 1 płaską łyżeczkę ostrej papryki, 1 płaską łyżkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotujemy 15 minut.

  2. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i gotujemy w kostkę. Papryki również kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki oleju i podsmażamy przez około 7 minut. Dodajemy do gotującej się kiełbasy. Gotujemy kolejne 15 minut.

  3. W tym czasie cukinię kroimy na ćwiartki, a następnie w grubsze plastry. Dodajemy do całości z koncentratem pomidorowym. Gotujemy jeszcze około 10 minut.
    Podajemy z pieczywem. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 15 maja 2014 Potwierdzam. Pyszne ! Mam ten sam przepis :)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń