Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja tego popularnego i pysznego dania kuchni węgierskiej:)
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1196
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14795
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 827
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1196
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14795
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 827
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Wkładamy cebulę z czosnkiem i szklimy przez kilka minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami gorącej wody. Dodajemy zioła, 1 płaską łyżeczkę ostrej papryki, 1 płaską łyżkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotujemy 15 minut.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i gotujemy w kostkę. Papryki również kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni 2 łyżki oleju i podsmażamy przez około 7 minut. Dodajemy do gotującej się kiełbasy. Gotujemy kolejne 15 minut.
W tym czasie cukinię kroimy na ćwiartki, a następnie w grubsze plastry. Dodajemy do całości z koncentratem pomidorowym. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z pieczywem. Smacznego:)