Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite połączenie makaronu mezze penne tricolore z pesto wykonanym z całej pietruszki :)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3017
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 177
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 908
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 610
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3017
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 177
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 908
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 610
Składniki
Korzeń pietruszki gotujemy w lekko osolonej wodzie, a następnie studzimy. Ziarna słonecznika prażymy na patelni i również studzimy. Ser Mimolette ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Do rozdrabniacza dodajemy 2 ząbki czosnku, listki pietruszki i część oliwy z oliwek - miksujemy przez chwilę do momentu odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy ostudzoną i pokrojoną w mniejsze kawałki pietruszkę, starty ser Mimolette, ostudzone ziarna słonecznika i pozostałą część oliwy z oliwek - miksujemy wszystko dla odpowiedniego połączenia. Pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron penne gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z pesto mocno pietruszkowym. Życzę smacznego! :)