Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite połączenie makaronu mezze penne tricolore z pesto wykonanym z całej pietruszki :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5523
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13698
Składniki
Korzeń pietruszki gotujemy w lekko osolonej wodzie, a następnie studzimy. Ziarna słonecznika prażymy na patelni i również studzimy. Ser Mimolette ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Do rozdrabniacza dodajemy 2 ząbki czosnku, listki pietruszki i część oliwy z oliwek - miksujemy przez chwilę do momentu odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy ostudzoną i pokrojoną w mniejsze kawałki pietruszkę, starty ser Mimolette, ostudzone ziarna słonecznika i pozostałą część oliwy z oliwek - miksujemy wszystko dla odpowiedniego połączenia. Pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron penne gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z pesto mocno pietruszkowym. Życzę smacznego! :)