Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite połączenie makaronu mezze penne tricolore z pesto wykonanym z całej pietruszki :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 953
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 953
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Korzeń pietruszki gotujemy w lekko osolonej wodzie, a następnie studzimy. Ziarna słonecznika prażymy na patelni i również studzimy. Ser Mimolette ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Do rozdrabniacza dodajemy 2 ząbki czosnku, listki pietruszki i część oliwy z oliwek - miksujemy przez chwilę do momentu odpowiedniego rozdrobnienia. Następnie dodajemy ostudzoną i pokrojoną w mniejsze kawałki pietruszkę, starty ser Mimolette, ostudzone ziarna słonecznika i pozostałą część oliwy z oliwek - miksujemy wszystko dla odpowiedniego połączenia. Pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron penne gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z pesto mocno pietruszkowym. Życzę smacznego! :)