Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe placuszki z indykiem i szpinakiem"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 124
Królowa grilla :)
Odsłon: 1230
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 124
Królowa grilla :)
Odsłon: 1230
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Małgorzata Góralska z Jabłonowa
55 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 3,20 zł • Przepis na 2-3 porcje
Pierś kroję w bardzo drobną kostkę, papryki i cebulę tak samo w kosteczkę. Szpinak parzę i kroję na małe kawałki.
Mieszam te , dodaję koper, szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz cayenne, jajka i mąkę. Znów mieszam, doprawiam solą i jeszcze raz mieszam.
Rozgrzewam olej na patelni, wykładam łyżką porcje masy i smażę płaskie placuszki. Odsączam je z tłuszczu na papierowym ręczniku.Źródło: Kobieta i życie