Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe placuszki z indykiem i szpinakiem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 251
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 251
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Małgorzata Góralska z Jabłonowa
55 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 3,20 zł • Przepis na 2-3 porcje
Pierś kroję w bardzo drobną kostkę, papryki i cebulę tak samo w kosteczkę. Szpinak parzę i kroję na małe kawałki.
Mieszam te , dodaję koper, szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz cayenne, jajka i mąkę. Znów mieszam, doprawiam solą i jeszcze raz mieszam.
Rozgrzewam olej na patelni, wykładam łyżką porcje masy i smażę płaskie placuszki. Odsączam je z tłuszczu na papierowym ręczniku.Źródło: Kobieta i życie