Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne kolorowe szaszłyki z karkówki wieprzowej to klasyk, który koniecznie musi pojawić się podczas grillowania.
długie wykałaczki do szaszłyków, grill
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10626
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13006
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4757
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10626
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13006
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4757
Składniki
Warzywa myjemy papryki kroimy w kostkę, a cebulę w plastry. Karkówkę kroimy w kostkę.
W misce mieszamy Harissę z olejem, solą i pieprzem. W mieszance marynujemy mięso minimum 30 minut.
Na długie wykałaczki nadziewamy kawałki papryki cebuli i mięso. Grillujemy kilka minut z każdej strony.
Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowo-ziołowym.