Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne kolorowe szaszłyki z karkówki wieprzowej to klasyk, który koniecznie musi pojawić się podczas grillowania.
długie wykałaczki do szaszłyków, grill
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
Warzywa myjemy papryki kroimy w kostkę, a cebulę w plastry. Karkówkę kroimy w kostkę.
W misce mieszamy Harissę z olejem, solą i pieprzem. W mieszance marynujemy mięso minimum 30 minut.
Na długie wykałaczki nadziewamy kawałki papryki cebuli i mięso. Grillujemy kilka minut z każdej strony.
Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowo-ziołowym.