Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura z malin i borówek"
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3055
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 654
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3055
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 654
Składniki
Podgrzej odrobinę wody, wrzuć borówki, duś chwilę. Dorzuć maliny i sok z cytryny, gotuj 20 minut. Potrząsaj garnkiem, by owoce nie przywierały.
Dodaj cukier, wymieszaj (najlepiej drewnianą łopatką o prostym zakończeniu).
Doprowadź do wrzenia, gorącą masę przełóż do słoików. Zakręć, postaw do góry dnem. Wersja bez cukru: Zastąp go szczyptą soli himalajskiej. Owoce gotuj w garnku o grubym dnie, na małym ogniu, 2-3 godziny. Pozwól, by naturalny cukier uwolnił się z owoców.Źródło: Olivia