Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koperkowa pieczeń z serowym nadzieniem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso opłucz starannie, osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż szynkę na desce, ostrym nożem zrób na wierzchu głębokie nacięcia (co 2-3 cm). Powinny one sięgać do połowy głębokości mięsa.
Serki śmietankowe przełóż do miski, rozdrobnij widelcem. Dodaj serki topione, utrzyj razem. Koperek oraz natkę opłucz, osusz. Oderwij piórka i listki ziół, drobno posiekaj.
Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię, wysmaż skwarki. Połowę skwarek odłóż, resztę wsyp do masy serowej. Dodaj posiekane zioła, wymieszaj.
Mięso natrzyj solą i pieprzem. W nacięcia powkładaj masę serową. Szynkę ułóż w brytfannie, podlej wodą. Piecz w 180 st. ok. 90 min. Pod koniec pieczenia przykryj folią aluminiową.
Fasolkę oczyść (lub użyj mrożonej). Wrzuć do rondla, podlej sosem z pieczeni. Duś 15 min. Posyp resztą boczku. Podawaj do gotowej pieczeni.
czas ok. 90 min; porcja – 390 kcal, cena 5,60 złŹródło: Świat kobiety