Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuję kopytka z dodatkiem zielonego świeżego koperku. Kluski bardzo smaczne , a z tego przepisu wychodzą mięciutkie i pulchne. Posmakowały domownikom.
garnek, miska, nóż, deska do krojenia, praska,
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować, po ugotowaniu odcedzić. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, podzielić na 4 części. Z ciasta wyjąć 1/4 część ziemniaków, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną i drobno poszatkowany koperek świeży. Dodać sól, wodę i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Z ciasta odrywać porcje i uformować nie za gruby wałek i kroić kluski pod skosem w formie kopytek. Tak przygotowane kopytka gotować w osolonej wodzie około 3 -5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnie płomień ognia zmniejszyć, a kopytka od czasu do czasu delikatnie przemieszać. Podawać z ulubionym mięsem lub okruszone skwarkami.
Z ciasta uformować rulon, a następnie pokroić pod skosem.
Kopytka gotowe do gotowania.