Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna wersja klopsików.Smaczne,zdrowe i bardzo szybko znkają.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7498
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7498
Składniki
Mięso doprawam,dodaję pokrojoną cebulę , jajko i bułkę tartą. Dobrze mieszam i odstawiam.
W garnek wlewam pomidory z puszki i blęduję.Dolewam ok. 0/5 szkl. wody , dodaję kostkę rosołową , przecier pomdorowy i gotuję na wonym ogniu.
Z mielonego formuję małe klopsiki , obtaczam w bułce tartej i smażę.
W kubku mieszam mąkę ze śmietaną . Do kubka dodaję trochę sosu ,mieszam , a następnie wlewam do garnka.Mieszam ok. minuty aż sos się zagotuję. Usmażone klopsiki wkładam do garnka z sosem. Posypuję koperkiem.