Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna wersja klopsików.Smaczne,zdrowe i bardzo szybko znkają.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 23
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 23
Składniki
Mięso doprawam,dodaję pokrojoną cebulę , jajko i bułkę tartą. Dobrze mieszam i odstawiam.
W garnek wlewam pomidory z puszki i blęduję.Dolewam ok. 0/5 szkl. wody , dodaję kostkę rosołową , przecier pomdorowy i gotuję na wonym ogniu.
Z mielonego formuję małe klopsiki , obtaczam w bułce tartej i smażę.
W kubku mieszam mąkę ze śmietaną . Do kubka dodaję trochę sosu ,mieszam , a następnie wlewam do garnka.Mieszam ok. minuty aż sos się zagotuję. Usmażone klopsiki wkładam do garnka z sosem. Posypuję koperkiem.