Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna wersja klopsików.Smaczne,zdrowe i bardzo szybko znkają.
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 824
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 196
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 337
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 272
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 824
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 196
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 337
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 272
Składniki
Mięso doprawam,dodaję pokrojoną cebulę , jajko i bułkę tartą. Dobrze mieszam i odstawiam.
W garnek wlewam pomidory z puszki i blęduję.Dolewam ok. 0/5 szkl. wody , dodaję kostkę rosołową , przecier pomdorowy i gotuję na wonym ogniu.
Z mielonego formuję małe klopsiki , obtaczam w bułce tartej i smażę.
W kubku mieszam mąkę ze śmietaną . Do kubka dodaję trochę sosu ,mieszam , a następnie wlewam do garnka.Mieszam ok. minuty aż sos się zagotuję. Usmażone klopsiki wkładam do garnka z sosem. Posypuję koperkiem.