Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa mojej babci. Zawsze gdy u niej gościłam były kopytka wg tego przepisu.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8468
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1720
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8468
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2967
Polecam.
Odsłon: 1720
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy aż masa będzie jednolita. Następnie odkrawamy po kawałku formujemy wałek i odcinamy po ukosie nożem. Tak przygotowane kopytka wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem soli. Gotujemy d momentu wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.