Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i latwe danie pasujace do wiekszosci sosow i mies.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Najpierw gotujemy obrane ziemniaki,odcedzamy i czekamy jak wystygna.Jezeli sa juz zimne to przekrecamy je przez maszynke-dodajemy do nich make,jajka,sol i wyrabiamy ciasto.
Gdy mamy wyrobione juz ciasto to posypujemy stolnice maka i na niej toczymy z ciasta waleczki grubosci palca,lekko je splaszczamy i kroimy ukosnie.
Nastepnie wrzucamy kluski do osolonego wrzatku i gotujemy je w duzej ilosci wody,az wyplyna na wierzch.