Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski zwane kopytkami, przygotowane na obiad na święto Trzech Króli. Przepis łatwy, prosty a kopytka mięciutkie , pulchne i pyszne. Polecam
garnek, nóż, praska, miska, łyżka cedzakowa,
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37343
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 962
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37343
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić , przestudzić i przecisnąć przez praskę do miski. Dodać mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz jajka. Wyrobić delikatne ciasto ( ciasto nie powinno lepić się do rąk, w razie gdyby się lepiło podsypać mąką ). Odrywać porcje ciasta formując wałki. Wałki kroić po skosie na 1,5 cm. kluseczki czyli kopytka. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut. od momentu wypłynięcia nad wodę. Wyjmować łyżką cedzakową i podawać z sosem i mięskiem. Smacznego
Przygotowane kopytka do gotowania.
Danie gotowe do podania. Smacznego