Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski zwane kopytkami, przygotowane na obiad na święto Trzech Króli. Przepis łatwy, prosty a kopytka mięciutkie , pulchne i pyszne. Polecam
garnek, nóż, praska, miska, łyżka cedzakowa,
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić , przestudzić i przecisnąć przez praskę do miski. Dodać mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz jajka. Wyrobić delikatne ciasto ( ciasto nie powinno lepić się do rąk, w razie gdyby się lepiło podsypać mąką ). Odrywać porcje ciasta formując wałki. Wałki kroić po skosie na 1,5 cm. kluseczki czyli kopytka. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut. od momentu wypłynięcia nad wodę. Wyjmować łyżką cedzakową i podawać z sosem i mięskiem. Smacznego
Przygotowane kopytka do gotowania.
Danie gotowe do podania. Smacznego