Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski zwane kopytkami, przygotowane na obiad na święto Trzech Króli. Przepis łatwy, prosty a kopytka mięciutkie , pulchne i pyszne. Polecam
garnek, nóż, praska, miska, łyżka cedzakowa,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić , przestudzić i przecisnąć przez praskę do miski. Dodać mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz jajka. Wyrobić delikatne ciasto ( ciasto nie powinno lepić się do rąk, w razie gdyby się lepiło podsypać mąką ). Odrywać porcje ciasta formując wałki. Wałki kroić po skosie na 1,5 cm. kluseczki czyli kopytka. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut. od momentu wypłynięcia nad wodę. Wyjmować łyżką cedzakową i podawać z sosem i mięskiem. Smacznego
Przygotowane kopytka do gotowania.
Danie gotowe do podania. Smacznego