Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski zwane kopytkami, przygotowane na obiad na święto Trzech Króli. Przepis łatwy, prosty a kopytka mięciutkie , pulchne i pyszne. Polecam
garnek, nóż, praska, miska, łyżka cedzakowa,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3843
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2532
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3843
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2532
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić , przestudzić i przecisnąć przez praskę do miski. Dodać mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz jajka. Wyrobić delikatne ciasto ( ciasto nie powinno lepić się do rąk, w razie gdyby się lepiło podsypać mąką ). Odrywać porcje ciasta formując wałki. Wałki kroić po skosie na 1,5 cm. kluseczki czyli kopytka. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut. od momentu wypłynięcia nad wodę. Wyjmować łyżką cedzakową i podawać z sosem i mięskiem. Smacznego
Przygotowane kopytka do gotowania.
Danie gotowe do podania. Smacznego