Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka podaję w dwóch wersjach: jako danie główne na słodko lub na słono, jako dodatek do mięs, z sosem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Składniki
Do ziemniaków dodac jajo, mąki, sól, dokładnie wyrobic.
Podzielic na 3-4 części, wytoczyc wałeczki o grubości palca i kroic ukośnie na kluski o długości ok. 3 cm. Ugotowac w lekko osolonej wodzie.
Podawac gorące z cukrem i rozpuszczonym masłem (i tartą bułką), śmietanką, pieczarkami z cebulką, ze skwarkami, jako dodatek do mięsa. Świetnie smakują odsmażane. Smacznego.