Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka podaję w dwóch wersjach: jako danie główne na słodko lub na słono, jako dodatek do mięs, z sosem.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 531
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2923
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 499
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 40
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 531
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2923
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 499
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 40
Składniki
Do ziemniaków dodac jajo, mąki, sól, dokładnie wyrobic.
Podzielic na 3-4 części, wytoczyc wałeczki o grubości palca i kroic ukośnie na kluski o długości ok. 3 cm. Ugotowac w lekko osolonej wodzie.
Podawac gorące z cukrem i rozpuszczonym masłem (i tartą bułką), śmietanką, pieczarkami z cebulką, ze skwarkami, jako dodatek do mięsa. Świetnie smakują odsmażane. Smacznego.