Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka podaję w dwóch wersjach: jako danie główne na słodko lub na słono, jako dodatek do mięs, z sosem.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Składniki
Do ziemniaków dodac jajo, mąki, sól, dokładnie wyrobic.
Podzielic na 3-4 części, wytoczyc wałeczki o grubości palca i kroic ukośnie na kluski o długości ok. 3 cm. Ugotowac w lekko osolonej wodzie.
Podawac gorące z cukrem i rozpuszczonym masłem (i tartą bułką), śmietanką, pieczarkami z cebulką, ze skwarkami, jako dodatek do mięsa. Świetnie smakują odsmażane. Smacznego.