Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponowała Ewa Wachowicz, nadaje im nie tylko piękny, pomarańczowy kolor, ale także wyjątkowy smak i aromat. Świetny pomysł, do którego z pewnością będziesz powracać.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1019
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4530
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1019
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4530
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z purée z dyni. Wybić jajko. Przyprawić gałką muszkatołową, kurkumą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Porcjami wyłożyć na obsypaną mąką stolnicę. Zrobić wałeczki i po kawałku odcinać wprost do osolonego wrzątku.
Po ugotowaniu wyłowić, zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Na talerzu polać roztopionym masłem.