Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponowała Ewa Wachowicz, nadaje im nie tylko piękny, pomarańczowy kolor, ale także wyjątkowy smak i aromat. Świetny pomysł, do którego z pewnością będziesz powracać.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 332
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 556
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3564
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 94
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4771
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 332
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 556
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3564
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 94
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4771
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z purée z dyni. Wybić jajko. Przyprawić gałką muszkatołową, kurkumą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Porcjami wyłożyć na obsypaną mąką stolnicę. Zrobić wałeczki i po kawałku odcinać wprost do osolonego wrzątku.
Po ugotowaniu wyłowić, zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Na talerzu polać roztopionym masłem.