Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponowała Ewa Wachowicz, nadaje im nie tylko piękny, pomarańczowy kolor, ale także wyjątkowy smak i aromat. Świetny pomysł, do którego z pewnością będziesz powracać.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 20
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 187
Polecam. Dostępne składniki, prosta robota, smaczne jedzenie.
Odsłon: 270
Szybka i smaczna sałatka gotowa w kilka minut.
Odsłon: 322
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 20
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 187
Polecam. Dostępne składniki, prosta robota, smaczne jedzenie.
Odsłon: 270
Szybka i smaczna sałatka gotowa w kilka minut.
Odsłon: 322
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z purée z dyni. Wybić jajko. Przyprawić gałką muszkatołową, kurkumą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Porcjami wyłożyć na obsypaną mąką stolnicę. Zrobić wałeczki i po kawałku odcinać wprost do osolonego wrzątku.
Po ugotowaniu wyłowić, zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Na talerzu polać roztopionym masłem.