Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponowała Ewa Wachowicz, nadaje im nie tylko piękny, pomarańczowy kolor, ale także wyjątkowy smak i aromat. Świetny pomysł, do którego z pewnością będziesz powracać.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11978
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1305
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39369
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11978
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1305
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39369
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Połączyć z purée z dyni. Wybić jajko. Przyprawić gałką muszkatołową, kurkumą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Porcjami wyłożyć na obsypaną mąką stolnicę. Zrobić wałeczki i po kawałku odcinać wprost do osolonego wrzątku.
Po ugotowaniu wyłowić, zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Na talerzu polać roztopionym masłem.