Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluchy z gotowanych ziemniaków, Bardzo smakują z bułką tartą podsmażoną na masełku. Najlepsze są ziemniaki ugotowane dzień wcześniej.
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1384
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4597
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1448
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1384
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4597
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1448
Składniki
Ziemniaki należy zagotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę. Dodać jaja, mąki i wyrobić kulę. Jeżeli ciasto będzie kleiło się do rąk, trzeba dać ciut więcej mąki. Ciasto ma być miękkie.
Dzielimy na cztery części i ręcznie tworzymy z ciasta rulony. Tniemy na kawałki pod kątem. Gotujemy w osolonej wodzie. Trzy minuty od momentu wypłynięcia. Gdy wypłyną zmniejszamy grzanie tak aby woda lekko wrzała. Masło należy roztopić w garnuszku i wsypać bułkę tartą. Smacznego :)