Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kluchy z gotowanych ziemniaków, Bardzo smakują z bułką tartą podsmażoną na masełku. Najlepsze są ziemniaki ugotowane dzień wcześniej.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 298
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5097
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45044
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 661
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 298
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5097
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45044
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 661
Składniki
Ziemniaki należy zagotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę. Dodać jaja, mąki i wyrobić kulę. Jeżeli ciasto będzie kleiło się do rąk, trzeba dać ciut więcej mąki. Ciasto ma być miękkie.
Dzielimy na cztery części i ręcznie tworzymy z ciasta rulony. Tniemy na kawałki pod kątem. Gotujemy w osolonej wodzie. Trzy minuty od momentu wypłynięcia. Gdy wypłyną zmniejszamy grzanie tak aby woda lekko wrzała. Masło należy roztopić w garnuszku i wsypać bułkę tartą. Smacznego :)