Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1848
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 19
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 38
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1848
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 19
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 38
Składniki
Sos Paprykę umyj, osusz, usuń gniazda i pokrój w drobną kostkę, cebule również. W rondelku rozgrzej olej, dodaj cebule i podsmaż ją, dodaj paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż około 10 minut, następnie dodaj bulion i ocet. Gotuj około 10 minut aż papryka zmięknie i odparuje cześć płynu . Całość zmiksuj blenderem, dopraw do smaku solą, pieprzem lub w razie potrzeby cukrem.
Kopytka Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie, ciepłe przeciśnij przez praskę, zostaw do wystygnięcia. Ziemniaki przełóż na stolnicę posypaną mąką, dodaj mąkę, jajko i sól, zagnieść jednolite ciasto. Podziel na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałeczek, obtaczając go w mące. Każdy lekko spłaszcz i pokrój na małe ukośne kawałki. Gotuj w osolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia, wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej. Kopytka podaj z sosem paprykowym .