Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wersja tradycyjnego przepisu
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 205
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1741
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 357
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 205
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1741
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 357
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę i dodajemy jajka, mąkę i bryndzę.
Wyrabiamy ciasto, dzielimy na 4-6 części i formujemy wałek o średnicy 1-2 cm podsypując mąką. Kroimy po skosie nożem.
Gotujemy w osolonej wodzie 3-5 min. od wypłynięcia. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Najlepiej smakują ze skwarkami z boczku lub z sosem grzybowym.