Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 74
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 51
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 74
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 51
Składniki
Ziemniaki ugotować.Ostudzić.Zmielić.Razem z mąką i jajkami wyrobić.Zrobić kopytka(wszyscy wiemy jak więc nie podaje).Ugotować.
Do naczynia żaroodpornego dodać troszke masła.Wrzucic ugotowane kopytka,dodać cukier i mak.Podsmażyć troszke.Gotowe.
Nie podaje proporcji na ziemniaki bo robie zawsze na oko.
Na Św.Bożego Narodzenia robie z tego paluszki zamiast kopytek.
Smacznego.