Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce, dodaj obie mąki, jajko oraz sól. Zagnieć gładkie ciasto i ułóż na stolnicy oprószonej mąką. Następnie odrywaj po kawałku i uformuj wałki, każdy lekko spłaszcz i ostrym nożem odetnij kopytka.
W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Partiami wrzucaj do wrzątku (po 10 sztuk).
Gdy kopytka wypłyną na wierzch wody, wyłów je łyżką cedzakową, przekładając kopytka na durszlak, żeby dobrze je odcedzić. Gotowe przełóż do pojemnika, polej odrobiną oleju i potrząśnij, żeby się nie posklejały.
Kopytka podawaj z masłem lub podsmażone, albo polane ulubionym gulaszem wołowym.Źródło: Na żywo