Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopytka z sosem"
Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce, dodaj obie mąki, jajko oraz sól. Zagnieć gładkie ciasto i ułóż na stolnicy oprószonej mąką. Następnie odrywaj po kawałku i uformuj wałki, każdy lekko spłaszcz i ostrym nożem odetnij kopytka.
W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Partiami wrzucaj do wrzątku (po 10 sztuk).
Gdy kopytka wypłyną na wierzch wody, wyłów je łyżką cedzakową, przekładając kopytka na durszlak, żeby dobrze je odcedzić. Gotowe przełóż do pojemnika, polej odrobiną oleju i potrząśnij, żeby się nie posklejały.
Kopytka podawaj z masłem lub podsmażone, albo polane ulubionym gulaszem wołowym.Źródło: Na żywo
Wyjątkowo delikatne kopytka z pysznym sosem borowikowym.
Odsłon: 5274
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 140
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 29
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 168
Genialna w smaku surówka z kalafiora i marchewki. Lekka, chrupiąca, polana dr...
Odsłon: 150
Zaczął się sezon na świeże owoce, więc jeśli szukasz pysznego i szybkiego des...
Odsłon: 191
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 140
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 29
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 168
Genialna w smaku surówka z kalafiora i marchewki. Lekka, chrupiąca, polana dr...
Odsłon: 150
Zaczął się sezon na świeże owoce, więc jeśli szukasz pysznego i szybkiego des...
Odsłon: 191
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce, dodaj obie mąki, jajko oraz sól. Zagnieć gładkie ciasto i ułóż na stolnicy oprószonej mąką. Następnie odrywaj po kawałku i uformuj wałki, każdy lekko spłaszcz i ostrym nożem odetnij kopytka.
W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Partiami wrzucaj do wrzątku (po 10 sztuk).
Gdy kopytka wypłyną na wierzch wody, wyłów je łyżką cedzakową, przekładając kopytka na durszlak, żeby dobrze je odcedzić. Gotowe przełóż do pojemnika, polej odrobiną oleju i potrząśnij, żeby się nie posklejały.
Kopytka podawaj z masłem lub podsmażone, albo polane ulubionym gulaszem wołowym.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cynamonowe placuszki
Dania główne
Pierogi z truskawkami
Dania główne
Burgery ze szparagami
Dania główne
Roladki ze schabu z fetą
Cynamonowe placuszki
Pyszne do pracy i szkoły.
Odsłon: 35
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami bardzo się u nas chętnie jada. Podaję je polane masłem...
Odsłon: 32