Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka zrobione z gotowanych ziemniaków z dodatkiem mąki pszennej podane z sosem z mięsa wieprzowego.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1234
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 678
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 689
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1234
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 678
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 689
Składniki
Kopytka: Ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie studzimy, ostudzone przepuszczamy przez praskę. Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę pszenną i wyrabiamy ciasto. Z ciasta robimy długie wałeczki i tniemy skośnie kopytka.
Sos: Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzami i smażymy na gorącym tłuszczu do jego zarumienienia. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i paprykę. W małym garnczku gotujemy bulion z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej, liści laurowych i ziela angielskiego. Podczas gotowania dodajemy sos sojowy i majeranek. Bulion gotujemy około 10 minut. Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość patelni. Wszystkie składniki w garnczku mieszamy i gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy sos mąką rozmieszaną z wodą, dodajemy śmietanę i chwilę gotujemy.
Wykonanie dania: Kopytka podajemy z sosem, możemy udekorować natką pietruszki. Smacznego !!!