Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie pomidorowe. Pyszne, polecam.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2487
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3125
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2487
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3125
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2780
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję i ostudzone przepuszczam przez prasę lub maszynkę. Ziemniaki mieszam z obiema mąkami, jajkami, przyprawą i wyrabiam delikatne ciasto. Odrywam porcje ciasta i formuję długie wałki. Nożem odcinam ok. 4 cm kawałki. Jeśli ciasto się lepi podsypuję je dodatkowo mąką. Kopytka gotuję w osolonej wodzie, około 1 minutę od wypłynięcia. Wyławiam łyżką cedzakową. Podaję okraszone lekko podsmażonymi posiekanymi pomidorami w oliwie i delikatnie solę.