Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie pomidorowe. Pyszne, polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1500
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1233
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1057
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1500
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1233
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1057
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję i ostudzone przepuszczam przez prasę lub maszynkę. Ziemniaki mieszam z obiema mąkami, jajkami, przyprawą i wyrabiam delikatne ciasto. Odrywam porcje ciasta i formuję długie wałki. Nożem odcinam ok. 4 cm kawałki. Jeśli ciasto się lepi podsypuję je dodatkowo mąką. Kopytka gotuję w osolonej wodzie, około 1 minutę od wypłynięcia. Wyławiam łyżką cedzakową. Podaję okraszone lekko podsmażonymi posiekanymi pomidorami w oliwie i delikatnie solę.