Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie pomidorowe. Pyszne, polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8225
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 440
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8225
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 440
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję i ostudzone przepuszczam przez prasę lub maszynkę. Ziemniaki mieszam z obiema mąkami, jajkami, przyprawą i wyrabiam delikatne ciasto. Odrywam porcje ciasta i formuję długie wałki. Nożem odcinam ok. 4 cm kawałki. Jeśli ciasto się lepi podsypuję je dodatkowo mąką. Kopytka gotuję w osolonej wodzie, około 1 minutę od wypłynięcia. Wyławiam łyżką cedzakową. Podaję okraszone lekko podsmażonymi posiekanymi pomidorami w oliwie i delikatnie solę.