Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie pomidorowe. Pyszne, polecam.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15246
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15246
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję i ostudzone przepuszczam przez prasę lub maszynkę. Ziemniaki mieszam z obiema mąkami, jajkami, przyprawą i wyrabiam delikatne ciasto. Odrywam porcje ciasta i formuję długie wałki. Nożem odcinam ok. 4 cm kawałki. Jeśli ciasto się lepi podsypuję je dodatkowo mąką. Kopytka gotuję w osolonej wodzie, około 1 minutę od wypłynięcia. Wyławiam łyżką cedzakową. Podaję okraszone lekko podsmażonymi posiekanymi pomidorami w oliwie i delikatnie solę.