Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podwójnie pomidorowe. Pyszne, polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114973
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114973
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję i ostudzone przepuszczam przez prasę lub maszynkę. Ziemniaki mieszam z obiema mąkami, jajkami, przyprawą i wyrabiam delikatne ciasto. Odrywam porcje ciasta i formuję długie wałki. Nożem odcinam ok. 4 cm kawałki. Jeśli ciasto się lepi podsypuję je dodatkowo mąką. Kopytka gotuję w osolonej wodzie, około 1 minutę od wypłynięcia. Wyławiam łyżką cedzakową. Podaję okraszone lekko podsmażonymi posiekanymi pomidorami w oliwie i delikatnie solę.