Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z twarogiem okraszone tartą bułką"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam, studzę. Letnie przeciskam przez praskę razem z twarogiem. Wbijam jajko, wsypuję obie mąki. Zagniatam ciasto.
Odrywam po kawałku ciasta i na stolnicy oprószonej mąką formuję wałek o średnicy 2 cm. Lekko spłaszczam go nożem, a następnie kroję ukośnie na kawałki.
W garnku gotuję posoloną wodę. Na wrzątek wrzu cam kopytka. Gotuję minutę od wypłynięcia. Wyjmuję łyżką cedzakową. Masło topię na patelni, rumienię na nim bułkę tartą. Polewam kopytka.Źródło: Tina