Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z twarogiem okraszone tartą bułką"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam, studzę. Letnie przeciskam przez praskę razem z twarogiem. Wbijam jajko, wsypuję obie mąki. Zagniatam ciasto.
Odrywam po kawałku ciasta i na stolnicy oprószonej mąką formuję wałek o średnicy 2 cm. Lekko spłaszczam go nożem, a następnie kroję ukośnie na kawałki.
W garnku gotuję posoloną wodę. Na wrzątek wrzu cam kopytka. Gotuję minutę od wypłynięcia. Wyjmuję łyżką cedzakową. Masło topię na patelni, rumienię na nim bułkę tartą. Polewam kopytka.Źródło: Tina