Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia jajek. Gotowe, ciepłe kopytka możemy podać z sosem lub okraszone skwarkami z cebulą, jak również podsmażone na patelni okraszone i z dodatkiem surówki z pekińskiej kapusty lub innej.
nóż, patelnia, garnek, praska do ziemniaków,
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1624
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 38
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 167
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3021
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1624
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 38
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 167
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3021
Składniki
Gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, odlewamy z nich wodę, odparowujemy, studzimy. Ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto.
Z ciasta wałkujemy długie rolki i tniemy z nich kopytka.
Gotowe kopytka wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia kopytek na wierzch.
Gotowe, ciepłe kopytka możemy podać z sosem lub okraszone skwarkami z cebulą.
Możemy również zrobić podsmażone na patelni okraszone i z dodatkiem surówki.
Smacznego !!!