Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2109
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5550
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2109
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5550
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Składniki
Cebulę drobno pokroić.Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę i 2 wyciśnięte ząbki czosnku,chwilę smażyć,dodać szpinak i smażyć aż szpinak się rozmrozi i woda wyparuje.
obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,przecedzić,ostudzić i przepuścić przez maszynkę
Do ziemniaków dodać szpinak,jajka,obie mąki i wyrobić ciasto(ilość mąki jest zależna od ziemniaków czasem trzeba jej dodać więcej ,a czasem mniej.Masa ma być na tyle zwarta aby można było z niej uformować podłużny wałek,spłaszczyć go nożem i krajać w skośne kawałki szer.2-3cm)
Kopytka wrzucać partiami na wrzącą osoloną wodę,gdy wypłyną gotować jeszcze od 1 -2 minut
SOS:do naczynia dać śmietanę ,mleko i wyciśnięte 5 ząbków czosnku,podgrzewać,dodać serek topiony i cały czas podgrzewając doprowadzić do całkowitego rozpuszczenia się serków,dodać pieprzu do smaku
Ugotowane kopytka polać sosem.Smacznego