Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Cebulę drobno pokroić.Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę i 2 wyciśnięte ząbki czosnku,chwilę smażyć,dodać szpinak i smażyć aż szpinak się rozmrozi i woda wyparuje.
obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,przecedzić,ostudzić i przepuścić przez maszynkę
Do ziemniaków dodać szpinak,jajka,obie mąki i wyrobić ciasto(ilość mąki jest zależna od ziemniaków czasem trzeba jej dodać więcej ,a czasem mniej.Masa ma być na tyle zwarta aby można było z niej uformować podłużny wałek,spłaszczyć go nożem i krajać w skośne kawałki szer.2-3cm)
Kopytka wrzucać partiami na wrzącą osoloną wodę,gdy wypłyną gotować jeszcze od 1 -2 minut
SOS:do naczynia dać śmietanę ,mleko i wyciśnięte 5 ząbków czosnku,podgrzewać,dodać serek topiony i cały czas podgrzewając doprowadzić do całkowitego rozpuszczenia się serków,dodać pieprzu do smaku
Ugotowane kopytka polać sosem.Smacznego