Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki indycze w panierce"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 237
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 155
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28045
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 237
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 155
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28045
Składniki
Pierś indyka opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, pokrój w grubszą kostkę.
Do jednej miseczki wsyp wiórki kokosowe oraz bułkę tartą, wymieszaj starannie. Do osobnej miseczki wbij jajka, rozkłóć. Dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Kawałki kurczaka kolejno zanurzaj w jajku i obtaczaj w bułce tartej z wiórkami kokosowymi. Ostrożnie wkładaj na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor. Osączone z tłuszczu kawałki kurczaka nadziewaj na wykałaczki. Dekoruj kawałkami marynowanej czerwonej papryki oraz pokrojonymi w plasterki kolbami kukurydzy.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 170 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety