Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki śliwkowo-serowe"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1305
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 478
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3474
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1086
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1305
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 478
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3474
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1086
Składniki
Śliwki mocz w wodzie przez około 15 minut. Boczek pokrój na cienkie paski. Ser żółty pokrój w słupki. Każdy słupek sera owiń suszoną śliwką, a następnie paskiem boczku.
Ruloniki przebijaj wykałaczkami, żeby się nie rozwijały. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.
Ułóż w nim ruloniki z boczku, sera i śliwek. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180o C. Zapiekaj około 10 minut.Źródło: Na żywo