Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki śliwkowo-serowe"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 93
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 93
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 121
Składniki
Śliwki mocz w wodzie przez około 15 minut. Boczek pokrój na cienkie paski. Ser żółty pokrój w słupki. Każdy słupek sera owiń suszoną śliwką, a następnie paskiem boczku.
Ruloniki przebijaj wykałaczkami, żeby się nie rozwijały. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.
Ułóż w nim ruloniki z boczku, sera i śliwek. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180o C. Zapiekaj około 10 minut.Źródło: Na żywo