Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna kompozycja z warzyw i brązowego ryżu. Świetnie nadaje się na kolacje we dwoje:) pobudza wyobraźnię;)
Ryż wrzuć na posolony wrzątek, przemieszaj, przykryj i gotuj około 30 minut. Warzywa bez rozmrażania włóż do wrzącej wody, posól, gotuj około 10-12 minut. Odcedź, wywar zachowaj.
W rondlu stop masło. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Mieszając powoli dolewaj szklankę wywaru, następnie mleko, a na koniec wymieszaj ze śmietanką. Sos przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj posiekaną zieleninę. Włóż warzywa. Podgrzej w sosie.
Ryż odcedź. Umieść w wysmarowanej tłuszczem formie z kominem. Dobrze ugnieć. Następnie wybij (jak babkę z pisku) na duży półmisek. Do środka powstałego wieńca wlej warzywne ragout, z reszty ragout zrób wieniec wokół ryżu. Natychmiast podawaj.
Bardzo zdrowa sałatka z komosą ryżową,dynią,jarmużem i granatem :)
Odsłon: 1543
Dzisiaj Światowy Dzień Suchych Nasion Roślin Strączkowych i z tej okazji prze...
Odsłon: 274
Lekka i zdrowa sałatka z komosy ryżowej ( quinoa) z pomidorem i ogórkem, zioł...
Odsłon: 4391
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 284
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 127
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 217
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 294
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 230
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 284
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 127
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 217
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 294
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 230
Składniki
Ryż wrzuć na posolony wrzątek, przemieszaj, przykryj i gotuj około 30 minut. Warzywa bez rozmrażania włóż do wrzącej wody, posól, gotuj około 10-12 minut. Odcedź, wywar zachowaj.
W rondlu stop masło. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Mieszając powoli dolewaj szklankę wywaru, następnie mleko, a na koniec wymieszaj ze śmietanką. Sos przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj posiekaną zieleninę. Włóż warzywa. Podgrzej w sosie.
Ryż odcedź. Umieść w wysmarowanej tłuszczem formie z kominem. Dobrze ugnieć. Następnie wybij (jak babkę z pisku) na duży półmisek. Do środka powstałego wieńca wlej warzywne ragout, z reszty ragout zrób wieniec wokół ryżu. Natychmiast podawaj.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Jajka w sosie koperkowym
Dania główne
"Serowy makaron" z kurczakiem, pomidorami i kukurydzą
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 182
Pyszna karkówka z patelni
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 151