Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna kompozycja z warzyw i brązowego ryżu. Świetnie nadaje się na kolacje we dwoje:) pobudza wyobraźnię;)
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 21
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 47
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 31
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 289
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 21
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i cz...
Odsłon: 47
Pomysł na kolację lub Słoik do pracy albo na michę pyszności;) Kiedy smażę, p...
Odsłon: 31
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 289
Składniki
Ryż wrzuć na posolony wrzątek, przemieszaj, przykryj i gotuj około 30 minut. Warzywa bez rozmrażania włóż do wrzącej wody, posól, gotuj około 10-12 minut. Odcedź, wywar zachowaj.
W rondlu stop masło. Oprósz mąką, zasmaż nie rumieniąc. Mieszając powoli dolewaj szklankę wywaru, następnie mleko, a na koniec wymieszaj ze śmietanką. Sos przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj posiekaną zieleninę. Włóż warzywa. Podgrzej w sosie.
Ryż odcedź. Umieść w wysmarowanej tłuszczem formie z kominem. Dobrze ugnieć. Następnie wybij (jak babkę z pisku) na duży półmisek. Do środka powstałego wieńca wlej warzywne ragout, z reszty ragout zrób wieniec wokół ryżu. Natychmiast podawaj.